LIVE TEXT | Război în Ucraina. Forţele de Apărare ale Ucrainei se pregătesc probabil să lanseze sau au lansat deja o contraofensivă în regiunea Herson

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Forţele de Apărare ale Ucrainei se pregătesc probabil să lanseze sau au lansat deja o contraofensivă în regiunea Herson

UPDATE 06.45 Agenţia de ştiri de stat rusă RIA Novosti scrie că în Occident, copiii refugiaţi ucraineni sunt separaţi de familiile lor pentru că mănâncă prea repede sau prea încet.

UPDATE 05.30 Soldaţii ucraineni au lansat probabil o contraofensivă în regiunea Herson - ISW

Forţele de Apărare ale Ucrainei se pregătesc probabil să lanseze sau au lansat deja o contraofensivă în regiunea Herson, consideră analştii Institutului American pentru Studiul Războiului (ISW).

Analiza privind începerea probabilă a unei contraofensive în regiunea Herson poate fi oarecum inexactă din cauza cantităţii limitate de date publice. Analiştii au avertizat că informaţiile din surse deschise despre progresul şi ritmul contraofensivei vor fi probabil limitate şi întârziate, fiind, cu siguranţă, în urma evenimentelor reale.

Potrivit ISW, zona dintre linia frontului şi Herson este rurală şi constă în principal din aşezări mici, care sunt mai puţin susceptibile de a raporta mişcări de trupe şi lupte, permiţând o schimbare a controlului zonei fără să apară dovezi în rapoarte din surse deschise. Nici ocupanţii nu au nici un stimulent să raporteze victoriile inamicilor.

Mai devreme s-a ştiut că în regiunea Herson, Forţele Armate ale Ucrainei au lovit podul Daryiv peste Inguleţ. Deputatul consiliului regional local Serhii Khlan a remarcat că aceasta „nu este încă eliberarea Hersonului, ci paşi pregătitori serioşi în această direcţie”.

De asemenea, s-a raportat că, în urma contraofensivei de succes a Forţelor Armate ale Ucrainei, au fost înconjuraţi până la două mii de soldaţi ruşi. Trei grupuri tactice ruse de nivel de batalion, inclusiv o companie de forţe speciale şi o companie de tancuri, au fost invitate în „Coridorul Verde” pentru a scăpa din încercuire.

UPDATE 04.45 „Planurile eşuate” - serviciile de informaţii au explicat de ce Putin nu anunţă o mobilizare generală în Federaţia Rusă

Regimul dictatorial al lui Putin nu plănuieşte să declare o mobilizare generală în Rusia, în ciuda pierderilor uriaşe. Kremlinul nu poate admite că planul de a ocupa Ucraina a eşuat, a declarat reprezentantul Direcţiei principale de informaţii a Ministerului Apărării al Ucrainei, Vadym Skibitsky, într- un interviu pentru „Krym.Realiya”. Potrivit acestuia, Rusia compensează parţial pierderile prin „mobilizare ascunsă”, dar regimul lui Putin nu vrea să vorbească deschis despre asta.

"Pentru că aceasta este, de fapt, o recunoaştere că planurile lor, pe care le-au construit la începutul campaniei, au eşuat. Şi Putin nu va recunoaşte acest lucru", consideră Skibitsky.

În opinia sa, anunţul mobilizării generale în Rusia va fi de fapt o recunoaştere a „înfrângerii lui Putin”.

După cum a transmis şi UNIAN, cetăţenii Rusiei refuză să semneze contracte cu Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse. Cele mai multe defecţiuni sunt în unităţile cu cele mai mari pierderi.

UPDATE 03.31 UA War Infographics ilustrează modul în care #Rusia cheltuieşte 400 de milioane de dolari pe zi pentru războiul său din Ucraina.

UPDATE 02.07 Refugiaţii ucraineni în Polonia: din ce regiuni şi-au găsit de lucru cele mai multe femei

După începutul războiului din Ucraina, cel mai mare număr de refugiaţi ucraineni care şi-au găsit de lucru în Polonia provin din regiunea Dnipropetrovsk - 11,5% dintre angajaţi, după cum arată datele analizei efectuate de centrul analitic Gremi Personal pe baza datelor de angajare a 2.387 de femei de după 24 februarie.

Primele cinci regiuni includ şi oblastele Zaporijia, Harkov, Doneţk şi Herson - regiuni din Ucraina care suferă cel mai mult de pe urma războiului sau sunt parţial ocupate.

Femeile ucrainene din regiunile mai sigure din vestul Ucrainei - Ternopil, Cernăuţi, Ivano-Frankivsk etc. - au o probabilitate mai mică de a se afla prntre cele care să caute de lucru în Polonia.

Vârful angajării refugiaţilor ucraineni a coincis cu începutul sezonului turistic „plin” în Polonia. În iunie, cu 20% mai multe femei căutau un loc de muncă decât în ​​mai. Unul dintre motive este economic: femeile trebuie să muncească dacă vor să rămână în Polonia, precum şi să întreţină familia în timp ce bărbaţii se luptă sau nu au şansa de a câştiga în Ucraina. În acelaşi timp, s-a triplat numărul de posturi vacante pentru femei - în sectorul serviciilor, industria alimentară şi întreprinderile de logistică, unde poţi câştiga fără să cunoşti limba şi să nu ai experienţă.

Experţii notează continuarea tendinţei de migraţie din Ucraina de la invazia Rusiei în 2014. Acest lucru a schimbat geografia vizitelor în Polonia. Cel mai mare număr de migranţi - aproximativ 60% - provin acum din regiunile centrale şi de est ale Ucrainei, o schimbare faţă de acum 3-4 ani înainte de război, când cei mai mulţi migranţi ucraineni au plecau în mare parte din regiunile vestice. Pe de altă parte, dacă timp de 8 ani principalul factor de migraţie pentru 80,6% dintre ucraineni a fost economic (au plecat în Polonia să lucreze din cauza salariilor mai mari comparativ cu ​​Ucraina), acum - în faza activă a unui război pe scară largă - în prezent vorbim despre un factor de securitate.

UPDATE 01.42 Mai multe depozite de muniţii şi baze ale ocupanţilor au fost lichidate ziua trecută.

Soldaţii ucraineni au „distrus” 4 depozite de muniţii şi 3 baze ale forţelor de ocupaţie ale Federaţiei Ruse. Artileria a lucrat puternic împotriva spatelui invadatorilor din regiunile Herson, Luhansk şi Doneţk a anunţat purtătorul de cuvânt al administraţiei militare Odesa, Serhiy Bratchuk, pe canalul său Telegram .

Au fost dstruse baza şi depozitul de muniţii din Kadiivka, regiunea Luhansk; depozitul de muniţii din Doneţk; depozitul de muniţii din Makiivka, regiunea Doneţk; baza din Tavriysk, regiunea Herson; depozitul de muniţii şi bază din Horlivka în regiunea Doneţk.

Reamintim că zilele trecute s-a aflat despre distrugerea unui depozit de muniţii din Kadiivka (fostul Stahanov), regiunea Lugansk. Exploziile a durat două ore după impact.

ŞTIRE INIŢIALĂ Zelensky a făcut aluzie la succesele forţelor armate din regiunea Herson

Preşedintele Volodymyr Zelenskyi notează că Ucraina a progresat spre victorie în timpul celor 150 de zile de război pe scară largă pe care Rusia l-a declanşat împotriva ţării vecine.

Preşedintele a spus că cea de-a 150-a zi de apărare a Ucrainei împotriva invaziei Rusiei se apropie de sfârşit.

„Şi această zi este, în anumite privinţe, similară cu toate cele anterioare. Racheta loveşte din nou. Lupte grele în multe zone - Donbas, regiunea Harkov. Din nou bombardamente. Dar în alte privinţe, în această zi puteţi vedea cât de departe am avansat spre victoria noastră. Va veni", a spus preşedintele ucrainean.

„În primul rând, acum putem vorbi despre regiunea Herson. Ocupanţii au încercat să se afişeze acolo, iar colaboratorii lor au făcut diverse declaraţii neplăcute, care în rusă sunt numite cu un cuvânt foarte potrivit: aruncarea pălăriilor. Dar cu ce a ajutat acest lucru. Forţele armate ale Ucrainei avansează pas cu pas în regiune”, a subliniat Zelensky.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

4 Judecați voi...

5 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?